32 de percheziții la traficanți de țigări. Șapte persoane au fost reținute în arestul IPJ Suceava


Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 32 de percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, prejudiciul cauzat de acestea fiind estimat la 1,3 milioane lei.

La data de 4 decembrie, poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud, au efectuat percheziţii la 32 de locaţii din cele două judeţe.

Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizate aproximativ 50.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, suma de 5.090 euro şi 107.882 lei, cinci autoturisme, 63 de telefoane mobile şi cartele SIM.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi traficat peste două milioane de ţigarete de provenienţă extracomunitară, aproximativ 595.000 dintre acestea fiind capturate de poliţişti în cadrul unor acţiuni punctuale.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 1,3 milioane de lei.

Şapte persoane din judeţul Suceava, cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, au fost conduse la sediul teritorial al DIICOT pentru cercetări, faţă de acestea fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Mai nouă Mai veche