Incendiu la un gater din Valea Putnei. Proprietara a murit după ce a suferit un atac de panică și a intrat în stop cardio-respirator


Incendiu în localitatea Valea Putnei
21.01.2019, ora anunțării la 112 - 22:58

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o societate cu profil de prelucrare a lemnului din satul Valea Putnei, comuna Pojorâta.
La sosirea echipajelor, ardeau trei construcții anexe (toate din lemn), cu pericol de propagare la halele de prelucrare primară a lemnului și la clădirile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:15.
Au ars cele trei anexe din lemn pe aproximativ 300 mp, circa 20 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi de cherestea și altele. S-au degradat învelitoarea din tablă a anexelor, 24 de paleți de vată minerală și instalația electrică.
Incendiul a izbucnit dintr-o magazie anexă, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat restul clădirilor anexe ale societății, două hale de prelucrare primară a lemnului, utilaje pentru debitarea materialului lemnos și altele.
Pe timpul intervenției, o femeie în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajele SMURD și SAJ, femeia a fost declarată decedată.


Mai nouă Mai veche