2,62 de metri cubit de cherestea confiscată de polițiștii care au constatat diferențe între marfa dintr-un camion și actele prezentate de șofer

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, autoutilitara aparținând unei societăți comerciale din aceeași localitate, administrate de un bărbat de 32 de ani și condusă de un localnic, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în documente, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 9,52 m.c. cherestea.
Întrucât cantitatea consemnată în avizul de însoțire secundar prezentat nu corespundea cu cantitatea inventariată, precum și faptul că, avizul nu a fost completat corespunzător, s-a procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale cu sediul în comuna Fundu Moldovei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 2,62 m.c. cherestea, în valoare de 1.674 lei.
Mai nouă Mai veche