VIDEO Doi pietoni au fost omorâți în accidente rutiere, vineri seară, la Câmpulung Moldovenesc

Numărul persoanelor care au murit vineri în accidente rutiere pe raza juduețului Suceava a ajuns la cinci. Doi pietoni au fost omorâți într-un interval de zece minute, vineri seară, în Câmpulung Moldovenesc.

Primul accident a fost semnalat la ora 18.00, pe stradaa Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. Ilie B., de 19 ani, aflat la volanul autoturismului Suzuki, l-a surprins și accidentat pe Vasile S., de 74 de ani, localnic, care traversa strada printr-un loc nepermis.

Pietonul a murit pe loc. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i s-a recoltat o proba biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.



Cel de-al doilea accident s-a produs după doar câteva minute, la 18.10, pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc.

Marian U., de 21 de ani, din Flămânzi, județul Botoșani, aflat la volanul autoutilitarei Volkswagen Crafter, din direcția Suceava spre Vatra Dornei, în apropierea trecerii pentru pietoni din zona intersecției cu str. Gheorghe Doja, l-a surprins și accidentat pe Ioan P., de 77 de ani, localnic, care traversa regulamentar drumul public pe marcajul pietonal.

În urma impactului pietonul a fost proiectat pe carosabil suferind leziuni grave, fiind ulterior declarat decedat de către echipajele medicale sosite pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Tot vineri, două persoane au murit și șapte au fost rănite la Sasca Nouă după un impact între un microbuz de persoane și o camionetă, iar un bărbat a murit la Zvorîștea după ce a fost tamponat de un polițist de frontieră băut la volan.

Citește și:

Mai nouă Mai veche