Autostrada de un metru de la Suceava a fost realizată fără autorizație de construire, pe un teren cu destinație agricolă. Primăria Bosanci l-a identificat deja pe proprietarul terenului

Autostrada cu lungimea de un metru anunțată de afaceristul sucevean Ștefan Mandachi a fost realizată fără autorizație de construire, pe un teren cu destinație agricolă.

Metrul de autostradă a fost construit în această iarnă, pe un teren arabil aflat pe raza comunei Bosanci, pe marginea drumului DN2/E85, la patru kilometri de la ieșirea din Suceava spre Fălticeni, pe partea stângă, lângă un panou publicitar.



„Bineînțeles că nu are”, a răspuns primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, întrebat fiind dacă beneficiarul lucrărilor a solicitat și obținut autorizație de construire.

Miron a menționat că a aflat depre lucrările de acolo chiar în ziua construirii, dar, când s-a dus să verifice ce se întâmplă, platforma era deja construită, iar pe șantier nu se mai afla nicio persoană în măsură să îi răspundă la întrebări.

„Ei au venit într-o zi și au făcut tot acolo. Eu m-am deplasat acolo după ce am fost anunțat de cetățeni despre ce autobandă se construiește acolo. Am văzut doar o fâșie de beton și mai erau și niște bare metalice. Dar nu a fost nimeni în măsură să îmi spună ce și cum se construiește acolo”, a spus primarul Neculai Miron.

Ulterior, compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu este Ștefan Mandachi, dar despre care primarul consideră că ar putea fi un apropiat al afaceristului.

Edilul spune că deocamdată nu a dispus sancționarea proprietarului sau beneficiarului pentru executarea unor lucrări neautorizate. Asta pentru că primarul este convins că platforma betonată va fi desființată după evenimentul de pe 15 martie.

„L-am identificat pe proprietar. Probabil este un prieten de-al dumnealor. Alte demersuri nu am făcut, doar am identificat proprietarul. Probabil își vor lua bucățica de beton pe care au făcut-o acolo. Doar n-o să lase fâșia de beton turnată pe câmp, pe teren agricol. Probabil își vor lua-o. Își fac ei acum planurile lor, probabil publicitate, ce doresc, dar apoi cred că o vor lua de acolo”, a mai spus Neculai Miron.



Afaceristul Ștefan Mandachi a anunțat zilele trecute că a construit o autostradă cu lungimea de un metru, demersul fiind parte a unei campanii intitulată „România vrea autostrăzi”.

Metrul de autostradă va fi inaugurat la 15 martie, simultan cu întreruperea activității în unitățile pe care tânărul le administrează. Demersul a dobândit numeroși susținători care fie au anunțat că participă la inaugurare, fie că își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute.

Între timp, până la inaugurare, platforma a fost acoperită cu un strat de prundiș, iar indicatoarele au fost tăiate cu flexul de la rădăcină.
Mai nouă Mai veche