Bătrânul amendat cu 2.000 de lei pentru un braț de vreascuri a câștigat definitiv procesul cu Direcția Silvică după doi ani de umblătură prin tribunale



Bătrânul Zaharia Popa din comuna Liteni, județul Suceava, care a devenit cunoscut după ce povestea lui s-a viralizat pe Facebook,  a câștigat procesul cu Direcția Silvică.

În data de 3 mai 2017, bătrânul a fost suprins de pădurarul Radu Amariței de la Ocolul Silvic Dolhasca în timp că căra un braț de vreascuri. Lucrătorul silvic l-a fotografiat pe bătrân pentru a proba presupusa contravenție și l-a sancționat cu o amendă de 2.000 de lei.

La 19 mai 2017, Zaharia Popa a contestat la Judecătoria Fălticeni procesul verbal de constatare a contravenției emis de Direcția Silvică Suceava - Ocolul Silvic Dolhasca.

După mai bine de un an de amânări, la 12 octombrie 2018 magistrații Judecătoriei Fălticeni au admis plângerea bătrânului și au dispus anularea procesului verbal de constatare a contravenției cu seria CCS, numărul 0557068.

Sentința instanței de fond a fost atacată cu apel de Direcția Silvică Suceava.

Miercuri, 27 februarie, judecătorii Tribunalului Suceava a repins apelul Direcției Silvice ca nefondat. După aproape doi ani de procese, amenda primită de Zaharia Popa a fost anulată definitiv de instanță.



Mai nouă Mai veche