Doar patru copii au fost transferați de la Rădăuți la Spitalul Județean Suceava de la începutul acestei săptămâni


Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți și-a sistat activitatea timp de două săptămâni, perioadă în singurii doi medici ai secției se află în concediu de odihnă. Decizia de efectuare simultană a concendiului de odihnă a fost luată pentru că un singur medic nu ar fi putut asigura funcționarea secției și a liniei de gardă.

Închiderea Secției de Pediatrie a stârnit reacții virulente din partea managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, care a criticat Spitalul Rădăuți pentru că le-a acordat celor doi medici dreptul legal la concendiu de odihnă.

Vasile Râmbu a afirmat că Spitalul Județean Suceava a fost supraaglomerat din cauza închiderii Secției de Pediatrie Rădăuți. Afirmațiile sunt însă contrazise de realitate.

Conform autorităților, de la începutul acestei săptămâni doar patru pacienți copii au fost transferați de la Compartimentul de Urgență al Spitalului Municipal Rădăuți la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Celelate cazuri de pacienți copii au fost rezolvate la nivelul Spitalului Rădăuți.

Secția de Pediatrie a Spitalului Rădăuți va fi redeschisă luni, 6 mai.

Mai nouă Mai veche