VIDEO Scandalagiul care a atacat polițiștii cu toporul, arestat pentru 30 de zile. Filmul evenimentelor

În seara de Înviere, în jurul orelor 20.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a observat pe DN17 un autovehicul care circula dinspre Suceava spre Stroieşti în mod sinuos, neavând triple în partea din spate și punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Polițiștii au folosit semnale acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie în vederea opririi în trafic a acestui autovehicul, însă conducătorul auto a refuzat să oprească procedându-se la urmărirea în trafic pe D.N.17 până în localitatea Stroieşti şi ulterior pe D.J. 209 D pe o porțiune de 7-8 kilometri.

La un moment dat pe D.J.209 D acesta a oprit la poarta unei case, timp în care s-a observat că era în stare vădită de ebrietate şi s-a încercat imobilizarea sa, însă a luat în mână o toporişcă pe care o avea în autovehicul ameninţând polițiștii cu acte de violenţă şi cu moartea.

În acelaşi timp, din curtea locuinţei a ieşit un tânăr dezbrăcat până la mijloc, constituţie atletică, tatuat, care a început să înjure şi să ameninţe cu moartea. Văzând acest lucru polițiștii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical. Văzând că situaţia escaladează, echipajul de poliţie s-a pus în mişcare și s-a solicitat telefonic grupa de intervenţie de la S.A.S. Suceava pentru a se deplasa la faţa locului.

Conducătorul auto despre care s-a aflat că se numeşte Crainiciuc Ştefan de 51 ani din Stroiești, intrase în curtea locuinţei sale, iar la sosirea grupei S.A.S, deşi i s-a solicit în repetate rânduri să iasă din curte pentru a fi testat cu aparatul etilotest, acesta împreună cu fiul său a început să se manifeste violent, aruncând din curtea locuinţei spre poliţişti cu diferite obiecte. Atunci s-a intervenit în forţă, folosindu-se mai întâi spray lacrimogen și armamentul din dotare, trăgându-se patru focuri, după care s-a reuşit imobilizarea acestora.



Cei doi au fost transportaţi la U.P.U. Suceava pentru îngrijiri medicale, ocazie cu care conducătorului auto Crainiciuc Ştefan i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiul conducătorului auto este Crainiciuc Vasile în vârstă de 25 ani din Stroieşti.

In cauză s a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” şi s-a raportat incidentul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea s-a stabilit că autovehiculul nu are I.T.P din 19.04.2018 şi nu are asigurare RCA valabilă, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. 

Luni, suspectul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde a fost audiat în calitate de inculpat pentru săvârşirea a opt infracţiuni de „ultraj”.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a propus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a suspectului, iar Judecătoria Suceava prin mandatul de arestare preventivă din data de 29 aprilie 2019 a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche