VIDEO Traficant de țigări ridicat de polițiști de pe teresa unui bar din Horodnic de Sus



Vineri, 17 mai 2019, lucrătorii de poliție au primit o informație cu privire la transportul unor țigarete de contrabandă, pe traseul Vicovu de Sus - Vicovu de Jos - Voitinel - Horodnic de Sus – Marginea - Sucevița, acest transport efectuându-se cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Polițiștii au format trei echipe pe raza comunei Horodnic de Sus. În jurul orei 11.45, a fost interceptat autoturismul marca VW Phaeton, culoare negru, înmatriculat în Bulgaria care se deplasa pe DN 2E, pe direcția Voitinel – Horodnic de Sus și al cărui conducător auto, aflat singur în autoturism, a manifestat un comportament suspect.

În jurul orei 11.54, autoturismul suspect a parcat în fața barului Notorys din com. Horodnic de Sus, din autoturism coborând conducătorul auto, care a intrat în bar, acesta fiind identificat pe terasa barului, fiind legitimat în persoana lui Gheorghe Cozma, de 63 ani, din Vicovu de Sus.

S-a efectuat controlul corporal asupra acestuia, ocazie cu care asupra sa a fost găsită cheia autoturismului marca VW Phaeton, înmatriculat în Bulgaria.

În continuare, în conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului în cauză, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marble, fără timbru, cu inscripția „for duty free sale only”.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea inventarierii pachetelor de țigări, iar în urma efectuării acestei activități, s-a constatat că în autovehicul se afla cantitatea de 15.147 pachete de țigări marca Marble, fără timbru, cu inscripția „for duty free sale only”, în valoare de circa 167.330 lei, ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul marca VW Phaeton, în valoare de circa 35.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Gheorghe Cozma este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”. S-a dispus reținerea suspectului Gheorghe Cozma pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca până la expirarea măsurii, să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că Gheorghe Cozma a mai fost depistat de către polițiștii SPR 3 Marginea la data de 1 octombrie 2017, în timp ce transporta pe raza comunei Sucevița țigarete de contrabandă, fiind trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.
Mai nouă Mai veche