Viză Schengen falsificată de un cetățean din Kârgâzstan, depistată în Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au depistat un cetățean din Kârgâzstan, care a prezentat la controlul de frontieră un document de călătorie în care era aplicată o viză Schengen falsă parțial.

În data de 16 mai 2019, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, un cetățean din Kârgâzstan.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat faptul că asupra vizei Schengen, aplicată în documentul de călătorie prezentat de persoana în cauză, s-a acționat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsă parțial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numărul de intrări, precum și perioada de ședere au fost modificate.



În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este un bărbat, cetăţean din Kârgâzstan, în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de” fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de ”tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 48 și art. 32 din C.P.

Poliția de Frontieră
Mai nouă Mai veche