Lemn rotund și cherestea transportate fără documente au fost confiscate în urma unei acțiuni comune a Poliției și Gărzii Forestiere

La data de 07.06.2019, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

Astfel, în jurul orei 07.55, au oprit pentru control pe raza localităţii Mănăstirea Humorului, autoutilitara condusă de un localnic de 43 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5,37 m.c. cherestea tivită şi 0,414 m.c. lemn rotund de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 3.600 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara în valoare de circa 20.000 lei a fost indisponibilizată.

În jurul orei 04.40, poliţiştii au oprit pe DN 2E, pe raza localităţii Brăieşti, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Valea Moldovei, care transporta cherestea tivită de esenţă răşinoase. În urma inventarierii materialului lemnos, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a transportat în plus faţă de cantitatea din avizul de însoţire prezentat, 2,66 m.c. cherestea de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 1.702 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.



La ora 04.45, poliţiştii au oprit pe DN 2E, pe raza localităţii Brăieşti, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani din comuna Vama, care transporta cherestea tivită de esenţă răşinoase. În urma inventarierii materialului lemnos, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a transportat în plus faţă de cantitatea din avizul de însoţire prezentat, 3,67 m.c. cherestea de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 2.351 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

În jurul orei 06.20, au oprit pe raza localităţii Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani din municipiul Suceava, care transporta cherestea tivită de esenţă răşinoase. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, operatorul economic a introdus în mod eronat în baza de date numărul de înmatriculare al vehiculului care transporta material lemnos, motiv pentru care, s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche