VIDEO Percheziție DIICOT la un depozit de țigări de contrabandă din Vicovu de Sus. Proprietarul a fost reținut în arest

La data de 04.06.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. M., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi contrabandă.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2019, inculpatul B. M. împreună cu inculpaţii J. L., L. V., precum şi cu alte persoane, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigări nemarcate sau marcate necorespunzător.

La data de 03.06.2019, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, în garajul locuinţei inculpatului B. M. de pe raza localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 26.658 pachete de ţigări nemarcate, (533.160 de ţigarete), cunoscând că acestea provin din contrabandă.Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.