FOTO Voievodul Ștefan cel Mare, omagiat în Cetatea de Scaun și la Mănăstirea Putna de elevii Școlii de Jandarmi Fălticeni



Marți, 2 iulie, cadre militare și elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni au cinstit memoria Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt în Cetatea de Scaun a Sucevei și la mănăstirea Putna, ”Ierusalimul Neamului Românesc”.

Astfel, în Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei, acolo unde genunchii marelui domnitor s-au așezat de multe ori pentru rugăciune, a fost săvârșită slujbă de pomenire, de către preotul militar al școlii, pentru eroii căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea și reîntregirea Neamului Românesc și pentru vitejii oșteni care au apărat în decursul timpului vestita Cetate a Sucevei.

În continuare, între zidurile cetății au răsunat, din vocile tinerilor elevi jandarmi, care formează Corul ”Glasul Bucovinei” al școlii militare din Fălticeni, cântece patriotice și ostășești. Împlinirea sufletească a elevilor jandarmi a fost atunci când au văzut strălucirea din ochii copiilor după ce aceștia și părinții lor, veniți în vizită la cetate, au primit colăcei pentru odihna sufletelor celor pentru care s-au rugat.

La mănăstirea Putna unde, pe tot parcursul zilei, mormântul Sfântului a fost străjuit de elevi jandarmi ai școlii, Corul ”Glasul Bucovinei” a încheiat programul artistic de cântece patriotice, care s-a desfășurat după oficierea Sfintei Liturghii. Ultimul cântec, cel mai drag și cel mai așteptat, ”Când a fost să moară Ștefan”, a fost cântat împreună cu toți cei prezenți în incinta mănăstirii.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni
















Mai nouă Mai veche