VIDEO Filmul morții bărbatului căruia jandarmii i-au pulverizat gaz lacrimogen direct în față și nu i-au acordat deloc primul ajutor

​Parchetul Iași anchetează cazul morții unui bărbat care a ajuns în comă la spital după ce o jandarmeriță i-a pulverizat gaz lacrimogen în față,de la o distanță extrem de mică. Incidentul s-a întâmplat vineri în timpul Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret, după ce un părinte le-a reclamat jandarmilor că bărbatul ar fi avut un comportament nepotrivit față de fiica sa de doar 12 ani.

În imaginile surprinse de un martor se poate vedea însă că bărbatul era deja imobilizat la pământ, iar doi jandarmi sunt peste el încercând să-i pună cătușele. La un moment dat, jandarmerița se apleacă și pulverizează gaz lagrimogen direct în fața suspectului, de la o distanță de doar câțiva centimetri.



Bărbatul are câteva zvâcniri după care rămâne inert. Jandarmii îi pun cătușele, și abia după ce încearcă să-l ridice își dau seama că omul nu dă niciun semn de viață. În zonă apar doi polițiști care încep să se agite. Jandarmii îi scot cătușele și îl întind cu fața în sus. Din imaginile filmate, niciunul nu acordă primul ajutor victimei. Jandarmerița care a pulverizat spray-ul nu intervine deloc, stând tot timpul deoparte.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar sâmbătă dimineaţă a fost operat, însă ulterior a decedat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mircea Macovei, a declarat presei sâmbătă că ''a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei'' şi ''din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat".
Mai nouă Mai veche