Accident dubios la Horodnic de Jos. Doi bărbați răniți după ce s-au răsturnat cu mașina pe calea ferată nu au recunoscut nimic când au ajuns la spital


La 11.09.2019, în jurul orei 01.00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din localitate s-au prezentat două persoane de sex masculin cu leziuni corporale, însă refuză să declare ce s-a întâmplat.
Polițiștii deplasați la unitatea medicală au identificat doi bărbați, unul de 32 de ani și celălalt de 39 de ani ambii din orașul Vicovu de Sus, care prezentau leziuni ușoare și care, au declarat faptul că, nu știu ce s-a întâmplat, au fost pasageri într-o mașină ce s-a răsturnat, după care, au plecat din spital, autoturismul fiind identificat de polițiști în jurul orei 01.40 răsturnat pe calea ferată și fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în afara localității Horodnic de Jos.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 11.09.2019, în jurul orei 00.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H din comuna Horodnic, bărbatul de 39 de ani din orașul Vicovu de Sus a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în șanț și s-a răsturnat pe terasamentul căii ferate.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerului din vehicul, un bărbat de 32 de ani din aceeași localitate.
Pe timpul cercetărilor, în jurul orei 03.00, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus și a fost condus la spital, unde, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche