VIDEO Probleme grave de siguranță rutieră pe centură! Ministrul Cuc forțează deschiderea, deși i s-a atras atenția că drumul nu este sigur pentru circulația rutieră


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, forțează punerea în trafic a șoselei de centură a municipiului Suceava deși responsabilii de proiect i-au atras atenție că drumul nu este sigur pentru circulația rutieră. 

Răzvan Cuc a ajuns fără să anunțe oficial, vineri, la Suceava. După mai multe ședințe cu responsabilii proiectului variantei ocolitoare a municipiului Suceava, Răzvan Cuc a făcut și o vizită pe șantier, unde a ținut jurnaliștii la distanță.

După toate discuțiile în care i s-a spus că șoseaua nu este pregătită pentru a fi pusă în trafic, Răzvan Cuc a insistat ca drumul să fie deschis circulației publice începând de astăzi.

Ulterior, vineri la amiază, Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă în care informa că centura va fi deschis circulației începând cu ora 16.00.

Mai multe surse din cadrul firmelor de construcție și beneficiarului ne-au arătat că la aceast moment șoseaua nu este sigură pentru circulație. Conform surselor, pentru a fi sigură pentru traficul rutier, la varianta ocolitoare ar mai fi de lucrat aproximativ două săptămâni.

O mare problemă o prezintă elementele de siguranță care fie lipsesc, fie au fost montate necorespunzător, așa cum se poate observa în imaginile video.



Apoi, pe anumite porțiuni comisia de recepție a lucrărilor a constatat că lipsesc parapeți. Firma de construcție a dat comandă în Italia, dar materialele încă nu au ajuns. Pentru masca lipsa parapeților, vineri dimineață o echipă de muncitori instala în zona respectivă stâlpișori cu materiale reflectorizante.

În fotografia de mai jos puteți observa muncitori care montează stâlpișori reflectorizanți într-o zonă în care comisia a stabilit că este nevoie de parapet.

Cine își va asuma răspunderea în cazul producerii unor evenimente nefericite din cauză că ministrul Cuc a forțat deschiderea drumului fără ca lucrările să fie gata?







Mai nouă Mai veche