Nouă listă de miniștri stabilită la ședința cu Iohannis. Vasile Rîmbu, înlocuit cu un medic din Târgu Mureș la Ministerul Sănătății

Sambata dupa-amaiza, Digi24 a prezentat o noua lista cu posibili miniștri pentru viitorul Guvern Orban. Noua listă a apărut după o ședință de trei ore a președintelui Klaus Iohannis cu liderii liberali. La ședința în care au fost stabiliți miniștrii a fost prezent și Gheorghe Flutur.



În ceea ce privește Ministerul Sănătății, acolo mai multe zile la rând s-a vorbit despre Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava. Pe listă mai era, de asemenea, și un medic din Sibiu, Victor Costache, însă în momentul de față se pare că președintele liberalilor ar fi decis că cele mai mari șanse pentru a fi numit ministru le are Horațiu Suciu, medic cardiolog la Târgu-Mureș.

Sâmbătă seară, după ce noua listă a început să circule în presa centrală, Vasile Râmbu a sunat doi=trei jurnaliști din Suceava ca să anunțe că ar refuza funcția de ministru dacă i s-ar propune.

La Ministerul Justiției, erau, la fel, trei variante: deputații Ioan Cupșa și Gabriel Andronache și președintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu. Cele mai mari șanse le-ar avea în prezent deputatul Ioan Cupșa, în timp ce Gabriel Andronache ar putea fi numit secretar general al Guvernului.

La Ministerul Dezvoltării, în continuare Ludovic Orban îl dorește pe Robert Sighiartău. La Ministerul Afacerilor Interne, mai multe zile Ludovic Orban a oscilat între senatorul Marcel Vela și deputatul Laurențiu Leoreanu, iar acum se pare că cele mai mari șanse de nominalizare le-ar avea Marcel Vela.

Cât despre Raluca Turcan, președintele PNL ar fi mers în primele zile pe varianta de a nu pune în executiv nume „grele” din partid, dată fiind moștenirea pe care o primesc de la social-democrați pentru acest executiv și „decontul” pe care apoi l-ar avea de plătit. Acum Raluca Turcan ar fi pe lista guvernului Orban, fie ca vicepremier fără portofiliu, fie nominalizată la conducerea unui minister.
Mai nouă Mai veche