Razii în weekend în cluburi, săli pe păcănele și pe lângă magazinele non-stop. Sute de persoane legitimate și 43 de amenzi aplicate

Peste 50 de poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Suceava și IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza municipiului Suceava și au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

În noaptea de 05.10.2019, ora 22:00 – 06.10.2019, ora 05:00 , la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost organizată o acțiune pe raza de responsabilitate, pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale în segmentul stradal care produc un sentiment pronunțat de insecuritate cetățenilor și pentru menținerea siguranței participanților la traficul rutier, fiind vizate zonele de risc identificate precum barurile, terasele, sălile de jocuri, stațiile mijloacelor de transport, cât și principalele artere de circulație, asigurându-se o prezență activă și vizibilă a elementului polițienesc.

La acțiunea organizată au participat 58 lucrători, din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Toxice și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, din care 53 lucrători de poliție (35 ordine publică, 6 rutieră, 8 investigații criminale, 2 investigarea criminalității economice și 2 arme), 3 lucrători jandarmi și 2 lucrători pompieri, acționând cu 18 autospeciale din dotarea structurilor implicate.Efectivele participante au acționat cu preponderență în zonele aglomerate, respectiv în zona parcului Universității, parcul din proximitatea Policlinicii Areni, zona Albina, zona Curcubeu, magazinul Mihalex din Cartierul Obcini, zona restaurantului La Radu – Obcini, zona ABC – Obcini, zona localurilor La Bibliotecă, Studențească, Versus, Parcul Central Prof. Ioan Nemeș, Padrino Lounge, zona Bebelușul, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși, zona Orizont, zona Bisericii Sf. Andrei, zona Parcului din proximitatea Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, str. Gheorghe Doja, cartierul Cuza Vodă 2, local Terminus, str. Putna, zona complex-urilor comerciale Shoping City, Iulius Mall, club Strikers.

În cadrul acţiunii organizate și desfășurate s-a urmărit asigurarea climatului de siguranţă civică şi respectării legii prin desfăşurarea de acţiuni specifice în sistem integrat pe principalele artere rutiere de intrare în municipiul Suceava, desfăşurarea de acţiuni punctuale pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, acțiunea a vizat menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă; prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona discotecilor, barurilor, night-club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică, sălilor de jocuri; prevenirea accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 503 persoane și au fost atenționate/avertizate 62 persoane.
Au fost verificați 23 de agenți de pază și au fost identificate 69 de persoane străine de localitate, care nu și-au putut justifica prezența, fiind dispuse măsuri de verificare.
Au fost controlate 57 de obiective și 202 vehicule.
Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52500 lei, au fost reținute 3 permise de conducere, 6 cerificate de înmatruiculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
81 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și au fost constatate 3 infracțiuni.
Au fost aplicate 7 avertismente pe linia situațiilor de urgență, urmând a fi continuate verificările cu privire la legalitatea documentelor existente pe această linie la nivelul obiectivelor controlate și aplicate sancțiunile contravenționale care se impun.

Exemple:
1. La data de 05.10.2019, ora 2225, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au procedat la identificarea și oprirea în trafic a unui autoturism care circula pe str. Nicolae Iorga din cartierul Burdujeni. La volanul autoturismului se aflaun bărbat de 39 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,98mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificării în bazele de date a permisului de conducere prezentat de cel în cauză, eliberat de autoritățile din Marea Britanie, s-a constatat faptul că acesta nu are corespondent.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe fapte prev. de art. 335 alin. 1 și art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

2. În data de 06.10.2019, ora 0120 echipajul din cadrul Biroului Rutier, efectuând activităţi de supreveghere, îndrumare şi control al traficului rutier în cadul acţiunii, a procedat la oprirea unui autoturism care circula pe strada Nicolae Iorga din Suceava. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul în cauză era condus de către un tânăr de 28 ani din com./sat Udeşti, judeţul Suceava, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că avea o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.