68 de amenzi aplicate și peste două sute de metri cubi de lemn confiscat de polițiști după o serie de controale la firmele din domeniul silvic


În perioada 03.12.-09.12.2019, polițiștii I.P.J. Suceava - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice în cooperare cu specialiștii silvici delegați ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.
În cadrul acțiunii au fost efectuate 40 de controale și aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57.850 lei.
De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 215,28 m.c, în valoare de 103.699 lei.

Exemplu:

La controlul efectuat la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic deținea în depozit cantitatea de 17,93 m.c. lemn de foc din special fag fără documente care să ateste proveniența legală și a expediat cantitățile de 124,84 m.c. cherestea de esență rășinoase, 3,37 m.c. lemn rotund de brad și 3,72 m.c. lemn rotund de molid fără avize de însoțire a materialului lemnos.
Cantitățile au fost determinate ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.
Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că, firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de material lemnos gestionate în mod necorespunzător, în valoare de 85.135 lei.
La controlul efectuat la o societate comercială tot din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic a expediat din depozit, cantitatea de 10,38 m.c. cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire a materialului lemnos.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății fiind aplicate o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 10,38 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 6.632 lei.
La controlul efectuat la o altă societate comercială din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic a expediat din depozit, cantitatea de 15,44 m.c. lemn rotund de esență rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența materialului lemnos și a respectat obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de15,44 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 3.172 lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.