FOTO VIDEO Două persoane au ajuns la spital după dezinsecția unui bloc din Suceava. Pompierii fac măsurători pentru depistarea substanțelor toxice și ventilează blocul



Două persoane au sunat la 112 și au anunțat că se simt rău după o dezinsecție pe scara blocului, sâmbătă la amiază, în blocul ANL de vizavi de Metro, în cartierul Obcini al municipiului Suceava.

Cele două persoane au fost preluate de echipaje de ambulanță și transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Pompierii militari de la ISU Suceava au intervenit cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă, cu medic, iar Serviciul de Ambulanță Județean a trimis un echipaj cu medic.

La locul intervenției a ajuns și echipajul de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi substanţe CBRN al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma măsurătorilor făcute pe scara blocului nu au fost găsite valori pozitive la substanțe toxice, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. Au fost făcute măsurători atât pe scara blocului, cât și în apartamentele unde locatarii erau acasă.

Scara blocului este ventilată natural, dar și cu ajutorul unui ventilator de mare capacitate.

Constantin Știrbu, proprietarul firmei care a executat dezinsecția, susține că a folosit K-othrine, o substanță autorizată sanitar-veterinar care nu ar fi periculoasă pentru oameni.

După două ore în care au fost verificate toate apartamentele și au fost făcute măsurători, pompierii militari au concluzionat că nu ar exista niciun periculo pentru locatari.



















Mai nouă Mai veche