Subvenția APIA la bovine crește de la 340 la 379 de euro pentru fiecare vacă de lapte


Subvenția APIA la bovine a suferit o modificare în cadrul calculelor făcute de funcționarii agenției de plăți. După ce vineri seară, de la Ministerul Agriculturii a venit anunțul că au fost aprobate plafoanele pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, se pare că suma ce revine pe cap de vacă de lapte este, la acest moment, calculată la 379 de euro pe cap de animal.
Inițial, calculele de la APIA au dat un cuantum de 376 de euro pe cap de animal, însă în ultimele zile la APIA s-a făcut o recalculare, iar suma rezultată a fost majorată la 379 de euro pe cap de vacă de lapte, respectiv circa 1.800 de lei pe cap de animal eligibil, susține Agrointel.ro care prezinta toată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2019.

Cuantumul plății pe cap de animal la vaca de lapte este mai mare decât în Campania 2018, când fermierii au încasat la plata finală 340,9081 euro/animal.
Mai nouă Mai veche