VIDEO Blocat în traficul de la Iulius Mall, un șofer a sunat la 112 și a fost ridicat de polițiști pentru „amenințare teroristă” după ce le-a exemplificat că nu ar avea cum să intervină în cazul unei nenorociri

Un sucevean care a sunat la 112 pentru a atrage atenția cu privire la debandada din trafic în zona comercială a fost ridicat pe sus de polițiști pentru „amenințare teroristă” după ce a folosit exemple vădit exagerate.

Duminică la amiază, puțin după ora 14.00, suceveanul Ioan Corjuc spre îndrepta spre ferma pe care o deține pe șoseaua CET-ului, după centrala termică, în apropierea de groapa temporară de gunoi a orașului Suceava.

Din cauza aglomerației din zona comercială, traficul rutier era aproape paralizat. După ce a ajuns în zona Iulius Mall, Ioan Corjuc a rămas blocat în trafic pe strada Energeticianului de lângă parcarea mall-ului, paralelă cu râul Suceava, din cauza mașinilor care erau parcate pe marginea străzilor. Suceveanul a asistat și la un conflict între doi șoferi care se certau de la ce manevre ar trebui să facă pentru deblocarea circulației.

Pentru că circulația era efectiv blocată, Ioan Corjuc a sunat la 112 și le-a cerut polițiștilor să intervină pentru a fluidiza circulația.

„Nu ține de competența noastră”, i s-a răspuns.

Bărbatul le-a explicat operatorului STS și polițiștilor că strada Energeticianului reprezintă singura cale de acces spre o serie de unități economice, printre care stația de epurare și centrala termică a orașului, iar în cazul producerii unei situații de urgență echipajele de salvatori efectiv nu ar avea cum să intervină. Nici așa nu a primit un răspuns favorabil.

Exasperat de reacția autorităților, Ioan Corjuc a încercat să atragă atenția asupra situației folosind exemple vădit exagerate: „Dacă iau un tractor și trec peste mașini sau dacă vin cu o canistră și dau foc la cinci mașini atunci ar fi de competența voastră?”.

La ceva timp după conversația de la 112, un echipaj format din patru polițiști a ajuns la mașina bărbatului. Acesta a fost dat jos din mașină, legitimat și i s-a cerut să urce în mașina poliției.

A fost dus prima dată la Secția de Poliție Burdujeni, după care a fost condus la Unitatea de Primire a Urgențelor Suceava și apoi la Secția de Psihiatrie din Burdujeni pentru a fi evaluat.

Când au văzut că bărbatul nu prezintă nicio tulburare de comportament, ci doar atrage atenția cu privire la gestionarea necoprespunzătoare a aglomerației din zona comercială și la riscurile pe care le reprezintă blocarea traficului pe strada Energeticianului, polițiștii l-au lăsat să plece fără ca deocamdată să îi fi aplicat vreo sancțiune.

Ca soluție pentru fluidizarea circulației de pe strada Energeticianului, Ioan Corjuc propune balastarea unui drum existent prin zona CET care duce prin spatele Iulius Mall până la pasarela CFR din Burdujeni.

Parcarea Iulius Mall Suceava a fost supraaglomerată pe întreaga durată a zilei de duminică.


Mai nouă Mai veche