Buletin de presă, 26 februarie 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos confiscat de polițiști

La 25.02.2020, ora 13.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5 metri steri lemn de foc din specia fag.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 539 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 25.02.2020, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, două autoutilitare care transportau material lemnos, una condusă de un bărbat de 48 de ani și cealaltă de o femeie de 23 de ani, ambii din comuna Sucevița.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos în baza aceloraşi avize de însoţire prezentate de conducătorii auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,20 m.c. lemn de foc din specia fag, iar femeia transporta ilegal cantitatea de 3 m.c. lemn de foc din specia fag.
Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.047 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

La 25.02.2020, ora 12.46, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transporta a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. lemn de foc din specia fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 203 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

La 25.02.2022, ora 20.08, un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Moara, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat neconcordanțe cu privire la datele menționate în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos existent în mijlocul de transport, respectiv specificațiile și cantitatea, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea totală de 56,73 m.c. material lemnos, cu 10,22 m.c. mai mult decât cea înscrisă în documente.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a avizelor de însoţire cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 3.515 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.


Acțiune a Serviciului Rutier pe linia combaterii excesului de viteză

În perioada 21.02.-23.02.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost constatate 2 infracțiuni rutiere și au fost aplicate 647 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 275.115 lei dintre care 428 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 22 pentru depășirea neregulamentară, 60 pentru lipsa postului centurii de siguranță și 137 alte abateri rutiere.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 62 de permise de conducere, dintre care 35 pentru viteză, 22 pentru depășiri neregulamentare și 5 alte cauze și au retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:
O femeie de 31 de ani din municipiul Fălticeni a fost înregistrată de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 15C din comuna Boroaia cu viteza de 116 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+66 km/h).
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat de 36 de ani din comuna Mălini a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E din comuna Cornu Luncii cu viteza de 131 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+81 km/h).
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat de 34 de ani din județul Maramureș a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 din comuna Forăști cu viteza de 114 km/h, limita legală fiind de 60 km/h (+54 km/h).
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.


Acțiune pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră

La 25.02.2020, Poliția orașului Vicovu de Sus a organizat o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, la care au fost cooptați și lucrători din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, ocazie cu care au fost aplicate 23 swancțiuni contravenționale, în valoare de 13.380 lei și au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere.
De asemenea polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au ridicat 1 set plăcuțe de înmatriculare.
Totodată a fost confiscat material lemnos în valoare de 1.646 lei.

Exemplu:
La 25.02.2020, în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pentru control pe DJ 209G din comuna Straja autoutilitara condusă de un bărbat de 64 de ani din oraşul Vicovu de Sus care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,48 m.c. lemn de foc din specia fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.646 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 25.02.2020, în jurul orei 10.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A din orașul Frasin, un bărbat de 59 de ani din comuna Stulpicani a surprins şi accidentat uşor un localnic de 12 ani, angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.
Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 25.02.2020, în jurul orei 19.20, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din comuna Dorna Arini.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 25.02.2020, în jurul orei 19.33, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Traian Vuia din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 78 km/h, pe un sector de drum cu limita legală de 50 km/h (+28km/h), motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche