Amenzi în valoare de 70.135 lei aplicate de polițiști în ultimele trei zile


În perioada 06.03.-09.03.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 533 conducători auto și constatate 19 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 11 pentru alte abateri.

În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 165 sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.135 lei, au reținut în vederea suspendării 21 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • La 08.03.2020, ora 02.50, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 23 de ani din comuna Mălini. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.