PLUS Suceava face APEL PUBLIC de solidaritate către Colegiul Medicilor Dentiști pentru sprijinirea Spitalului Județean Suceava cu materiale medicale de protecție și dezinfecție!


Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România iar situația este în continuă degradare, cu numeroase decese și cazuri confirmate dintre care un număr important de cadre medicale. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă medicii și personalul medical atât la nivelul municipiul Suceava cât și la nivel de județ, este lipsa de materiale medicale de protecție și dezinfecție, aceștia fiind trimiși în prima linie de luptă cu virusul fără a se putea proteja.

„Sunt semnale foarte clare din partea cadrelor medicale că decizia de transformare a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în centru de tratare a pacienților cu COVID - 19, decizie la care s-a opus inclusiv Colegiul Medicilor din Suceava, s-a luat înainte de a se asigura SUFICIENTE mijloace de protecție a personalului medical.

Deoarece prin măsurile luate la nivel național în urma Ordonanței militare nr. 2 din 21 martie 2020, toate cabinetele de medicină dentară au fost închise, cu excepția celor desemnate pentru urgențe, PLUS Suceava face un APEL PUBLIC de solidaritate către Colegiul Medicilor Dentiști să identifice toate resursele disponibile de materiale medicale de protecție și dezinfecție care sunt vitale pentru protejarea personalului medical din cadrul Spitalului Județean Suceava care se află pe linia întâi în lupta cu noul coronavirus.” – declară Adrian – Radu REY (președintele filialei județene PLUS Suceava).

Niciun comentariu

Un produs Blogger.