Școlile de stat și private vor fi închise în perioada 11-22 martie


Premierul Ludovic Orban a anunţat luni decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a precizat că măsura este valabilă şi pentru instituţiile de învăţământ de stat, şi pentru cele private. Ea a afirmat că este în curs de analiză amânarea simulărilor atât pentru evaluarea naţională, cât şi pentru bacalaureat.

”Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv. Această măsură este cu caracter preventiv. La baza ei au stat mai multe consideraţii Primul argument este o creştere a riscului de intrare în ţară a persoanelor din zone cu o largă răspândire a virusului. Se pare că mulţi români au pornit către România, există risc crescut şi am discutat despre măsuri la vamă pentru a lua cele mai bune decizii, în funcţie de locul de unde vin, astfel încât să putem să împiedicăm o mişcare în locuri publice a unor persoane cu risc de contaminare”. a precizat premierul.

El a explicat că decizia este luată pentru 8 zile pentru a vedea evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice.

”Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală”, a afirmat Orban.

Ulterior, Orban a precizat că măsura se aplică pentru 8 zile de curs.

”Am lăsat un timp de adaptare pentru ca părinţii să găsească o soluţie să aibă grijă de copii, când se duc la lucru”, a explicat premierul.

Am luat şi măsura să poată lucra de la domilicu. E coroborată şi cu măsura de suspendare a cursurilor.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că măsura vizează şi instituţiile de învăţământ de stat, şi pe cele private.

”Recuperarea va fi hotărâtă după ce vedem evoluţia situaşiei. La minister a fost constituit un grup de lucru care a analizat posilibitatea realizării cursurilor şi online”, a precizat Anisie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.