Șofer reținut în arest după o tamponare pe bulevardul 1 Mai din Suceava. Era băut la volan și avea permisul reținut tot pentru alcool încă din vara anului trecut


Miercuri, 11 martie, la ora 13.15, la sediul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, s-au prezentat Lucian L., de 43 de ani și o femeie, de 42 de ani, ambii din Suceava, care au indicat faptul că pe bld. 1 Mai, din Suceava au fost implicați într-un un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai pagube materiale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest constatându-se faptul că Lucian L. se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv rezultatul a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul este posesor al permisului de conducere emis de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, care a fost reținut de către organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier Suceava, la data de 29.06.2019, întrucât pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

S-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a bărbatului, urmând ca la expirarea măsurii să se propună plasarea acestuia sub control judiciar.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche