Tânăr fără permis reținut în arest după ce a fost prins la volanul unei mașini neîmatriculată care avea aplicate numere false


Duminică, 8 martie, în jurul orelor 04.30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență pe DJ 177C, pe raza localităţii Capu Câmpului, au oprit pentru control autoturismul marca Mercedes, condus de Mihai B., de 20 ani, din Capu Câmpului.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date D.E.P.A.P.D. aparţinând Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu este deținător de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În urma solicitărilor de a prezenta documentele autoturismului, tânărul a relatat că acestea se află la domiciliul său, motiv pentru care l-a sunat pe tatăl său, care, ulterior, la sediul Postului de Poliție Valea Moldovei, a prezentat certificatul de înmatriculare emis de către autoritățile belgiene. În continuare, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare din certificat, nu corespunde cu numărul de pe plăcuțele de înmatriculare, în momentul depistării acestuia.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date pentru autoturismul marca Mercedes ocazie cu care s-a stabilit faptul că autovehiculul este radiat din 08.11.2019 de către autoritățile belgiene.

Totodată, în aplicație au fost verificate numerele de pe plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculului în momentul depistării, ocazie cu care s-a stabilit că au aparținut autovehiculului marca Toyota, fiind radiat din 16.09.2013 de către autoritățile belgiene.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Față de tânărul de 20 de ani, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu 08.03.2020, ora 10.40, motiv pentru care a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava, urmând ca după expirarea termenului de reținere, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”.
Mai nouă Mai veche