VIDEO 25 de preoți care au intrat în contact cu ÎPS Pimen sunt testați astăzi. Se așteaptă rezultatele pentru alți 15 angajați de la azilul de bătrâni al Arhiepiscopiei

În cursul zilei de marți a fost demarată ancheta epidemiologică în cazul infectării cu coronavirus a arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, care luni seara a fost adus la Institutul Matei Balș din București.

Primele constatări: încă din data de 23 martie ÎPS Pimen a intrat în contact cu trei persoane aflate în mănăstire, ulterior aceste persoane fiind depistate pozitive, a declarat marți seara, la Digi24, Manuela Trifan, șefa DSP Suceava.

Există informații că ÎPS Pimen se simțea rău de circa o săptămână, deci e posibil să fi luat boala de la unul dintre acești trei preoți.

De asemenea, în cadrul anchetei, au mai fost depistați 22 de posibili contacți apropiați din mănăstire, persoane cărora li s-au recoltate probe pentru testare. Alte 15 teste au fost recoltate de la personalul căminului de bătrâni aflat lângă mănăstire, cu care ÎPS Pimen ar fi intrat în contact.

În privința bătrânilor din cămin, aceștia încă nu prezintă simptomatologie.

Astfel, au fost recoltate teste de la 37 de persoane și, tot în cadrul anchetei, au fost identificați încă 25 de preoți din parohii din Suceava, care vor fi testați miercuri, a spus Manuela Trifan, șefa DSP Suceava.

Prin urmare, în jur de 50 de persoane din cercul celor cu care arhiepiscopul a intrat în contact vor fi testate. Aceste persoane ar fi putut fi expuse la infecție, mai ales dacă nu au purtat mijloace de protecție.

Mai nouă Mai veche