3,15 metri cubi de lemn de foc de fag transportat fără documente a fost confiscat de polițiștii din Marginea


Sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 14.20, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, menționând faptul că documentele autoutilitarei nu se află asupra sa.

S-a constatat că bărbatul, transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Având în vedere acestea, auto în cauză, a fost condus la punctul de descărcare ”Atelier Împletituri Marginea, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos. S-a constatat că în auto se afla cantitatea totală de 3.15 m.c. lemn foc fag, în valoare de 532,35 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19, alin. (1), lit. b) din Lg. 171/2010 M, iar cantitatea de 3.15 lemn foc fag, în valoare de 532,35 lei, a fost confiscată și predată în custodie OS Marginea. Pentru contravenția săvârșită, actul normativ nu prevede confiscarea mijlocului de transport.
Mai nouă Mai veche