Buletin de presă, 9 aprilie 2020

Prejudiciu de 47.000 lei recuperat de polițiști

La 07.04.2020, polițiști din cadrul SICE al IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Suceava în cooperare cu lucrători din cadrul S.I.C.E. Giurgiu, astfel fiind identificaţi doi suspecţi, care, utilizând terminale mobile și cartele SIM pre pay, au postat anunțuri fictive pe internet prin care ofereau spre vânzare gel dezinfectant, deși nu dețineau asemenea bunuri.
În perioada 13.03.2020 – 17.03.2020, cei doi suspecţi s-au prezentat ca administratorul respectiv agentul de vânzări ai unei societăţi și au indus în eroare persoana vătămată, o societate comercială din Suceava, prezentându-i ca adevărat faptul mincinos că deţin cantitatea totală de 2130 flacoane cu gel dezinfectant pe care intenţionează să o comercializeze şi urmează să o livreze solicitând plata unui avans în valoare totală de 46.651 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de cei doi suspecţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune” , iar în baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea acestora, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar, prejudiciul de 47.000 lei fiind recuperat în totalitate.



Material lemnos confiscat de polițiști

La 08.04.2020, ora 13.30, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Popeni din localitate, autoutilitara condusă de un localnicde 32 de ani, care transporta material lemnos, lemn de foc de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, poliţiştii auz cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au constatat faptul că, bărbatul transporta în mod ilegal cantitatea de 2,754 mc lemn foc de esenţă rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 289,17 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.
De asemenea, bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravenţional și pentru încălcarea prevederilor art. 28 din O.U.G. 1/1999, cu amendă în cuantum de 2.000 lei.



Dosare penale la regimul rutier

La 08.04.2020, ora 21.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC neclasificat din comuna Sucevița, autoturismul condus de un localnic de 35 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 35 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Deoarece la momentul opririi nu a putut prezenta o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă motivul prezenței sale pe drumurile publice, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform O.M. 3 din 2020.
Mai nouă Mai veche