Carantină proupsă de CJSU Suceava la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna



Prin Hotărârea nr. 13/ 29.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a propus instituirea carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, comuna Todirești, și înaintarea propunerii către Centrul Național pentru Situații Speciale de Urgență în vederea analizării, aprobării și emiterii după caz, a Ordinului Comandantului Acțiunii, Șef al Departamentului pentru Situații Speciale de Urgență, secretar de stat Raed Arafat.

Acest demers vine ca urmare a situației epidemiologice înregistrate la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna și a potențialului evolutiv de propagare epidemiologică în rândul întregii categorii de personal medical de îngrijire, auxiliar, beneficiari, dar și în spațiul comunitar.

Propunerea este fundamentată prin Evaluarea de risc expusă de către Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava, precum și prin punctele de vedere exprimate de către instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de riscul epidemiologic, în cadrul ședinței de analiză din data de 28.04.2020, ora 18.00, desfășurată la sediul ISU Suceava.
Mai nouă Mai veche