Dorin Goian, din Suceava: "Medicii au fost lăsaţi fără echipament de protecţie, măcar atât să-i fi ajutat. E revoltător!"

Dorin Goian, fostul fundaş al Naţionalei României, este născut şi crescut la Suceava, unde trăieşte şi acum, după ce şi-a încheiat cariera sportivă.


"Goe", aşa cum este cunoscut fostul fundaş al Stelei şi al naţionalei, trăieşte la Suceava, oraşul cel mai grav lovit de epidemia de coronavirus, care a fost carantinat, împreună cu 8 comune limitrofe. Acesta a acordat un amplu interviu pentru Gsp.ro, în care a povestit cum se vede dezastrul provocat de COVID 19 în oraşul său natal.

"Totul a erupt de la spital. Au fost decizii eronate care au venit pe bandă rulantă, în lanţ. La început a fost infectat un grup restrâns de medici, apoi au stat în aceeaşi încăpere şi cu alţii, apoi pe fiecare secţie în parte, iar de aici a început să se infecteze şi restul personalului medical, asistente, infirmiere, personal UPU.

Marea problemă e că ei n-au avut echipament de protecţie. Plus că mulţi dintre ei n-au realizat că au fost infectaţi neavând combinezoane, măşti şi alte lucruri care să-i protejeze. În plus, e vorba şi despre lipsă de experienţă, nu s-au mai întâlnit cu aşa ceva, o pandemie de genul ăsta. Acestea au fost motivele pentru au clacat. Şi a mai fost ceva: foarte multe persoane care s-au întors din Italia şi din Spania!", a declarat Goian.

Fostul fundaş crede că măsurile luate de autorităţi nu sunt suficiente şi au fost luate cu întârziere.

"Ministerul Sănătăţii să facă o echipă de 10-12 medici pe care să-i aducă urgent aici. Să procedeze la fel şi cu materialele de protecţie. Dacă tot ai declarat Suceava principalul focar de infecţie, tu, ca stat, fă ceva! Aşa, să bagi Suceava în carantină totală e simplu, e uşor, dar soluţiile cu adevărat importate cine le ia?

Medicii au fost lăsaţi fără echipament de protecţie, măcar cu atât să-i fi ajutat! Dar nimeni n-a decis nimic, e revoltător.

Uite ce aş fi făcut eu. Chemam patronii unor fabrici şi le ordonam aşa: oricum nu mai aveţi comenzi acum, tu, fabricant de textile, de azi produci doar combinezoane şi măşti. Azi faci 3, fiindcă nu te pricepi, schimbi linia de producţie, e complicat, te înţeleg, dar mâine ajungi la 10, peste o săptămână faci 100. Apoi, tu ai fabrică de alcool, nu mai faci aşa ceva, de azi produci doar spirt medicinal şi dezinfectant. Măcar aş fi încercat ceva! Aşa, dacă stăm şi arătăm cu degetul, căutăm vinovaţi, acuzăm, va fi dezastru, mai ales că nu ne va ajuta nimeni din exterior", a adăugat fostul jucător al Stelei.
Mai nouă Mai veche