36 de cetăţeni din Sri Lanka, trimiși acasă de angajatorul din Botoșani, blocaţi pe Aeroportul Otopeni. Nicio cursă nu era prevăzută pentru ei

  • 36 de cetăţeni din Sri Lanka, care urmau să fie repatriaţi, sunt blocaţi pe Aeroportul Otopeni.
  • Nicio cursă nu era prevăzută pentru ei, deşi aşa au crezut.
  • Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris pe Facebook că srilankezii au fost cazaţi peste noapte şi se caută o soluţie pentru ei.


Cetățenii din Sri Lanka au fost aduși cu două autocare de la Botoșani, un transport organizat, se pare, de Prefectura Botoșani.

Ei erau angajați la o firmă de confecții din comuna Mihai Eminescu din Botoșani, dar la un moment dat, unul dintre ei a făcut COVID-19 și au intrat toți în carantină instituționalizată timp de trei săptămâni, după care li s-a spus că se pot întoarce acasă. Oamenii au fost concediați.

Niciun avion comercial nu zboară însă spre Sri Lanka, țară care are aeroporturile închise. Cel mai probabil, cetățenii ar putea să fie repatriați cu o cursă charter, dar, nu se știe din ce motiv, se pare că s-a produs o încurcătură sau un scurtcircuit de comunicare în rândul autorităților.

„În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluţie pentru 36 de cetăţeni din Sri Lanka aflaţi, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoşani. Dincolo de proceduri şi decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazaţi într-o locaţie primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă şi mâine dimineaţă discut cu fiecare dintre ei.
Traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune şi adaptări la situaţii neprevăzute. Cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toţi cei care au nevoie de ajutor”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.