Buletin de presă, 11 mai - IPJ Suceava

Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona orașului Milișăuți

În perioada 09-10.05.2020, între orele 10:00 – 13:00, la nivelul Poliției orașului Milișăuți s-a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, ocazie cu care au fost legitimate 42 de persoane și controlate 38 autovehicule.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 15 sancțiuni în valoare de 8255 lei, dintre care 10 la OUG 195/2002 5 la Legea 61/1991.


Dosare penale la regimul rutier

La 10.05.2020, orele 16:10, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești, a oprit pentru control pe DJ 208 A, în satul Udești autoturismul condus un tânăr de 19 ani din comuna Bosanci.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto şi poliţa RCA a autoturismului este expirată.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.132/2017, iar ca şi măsură complementară i s-au reţinut placuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.05.2020, în jurul orelor 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe strada Topliței din comuna Vama, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are I.T.P expirat şi nu deţine nici poliţă R.C.A.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G 195/2002 pentru lipsă I.T.P. și conform Legii 132/2017 pentru lipsă R.C.A., iar ca şi măsură complementară i s-au reţinut atât plăcuţele cu numărul de înmatriculare cât şi certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.05.2020, orele 19:00, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control în satul Sasca Mică autoturismul condus de un localnic de 34 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 34 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar valabilitatea inspecției tehnice periodice este expirată din 02.05.2020.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 pentru I.T.P expirat, iar ca şi măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.05.2020, ora 23:30, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Iacobeni autoturismul condus de un bărbat de 45 ani din municipiul Suceava.
Cu ocazia verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 45 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche