Buletin de presă, 12 mai 2020 - IPJ Suceava


Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite pe raza localităților Vicovu de Sus și Verești

În zilele de 09.05-10.05.2020, în baza planului de acțiune privind realizarea măsurilor din competență pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite între orele 10.00 – 14.00, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pe raza localităților Vicovu de Sus și Verești, ocazie cu care au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, în valoare de 110.500 lei din care 24 la Legea 12/1990, în valoare totală de 110.000 lei și 1 la Legea 145/2014, în valoare totală de 500 de lei.
De asemenea polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 1.480 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.05.2020, ora 11:10, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Preutești, la intersecția cu DJ 208, o localnică de 40 ani nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de o femeie de 37 de ani din comuna Preutești intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătoarei auto de 37 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambele conducătoare auto au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 11.05.2020, ora 18:05, în timp ce conducea ansamblul de vehicule compus din autoutilitară și remorcă pe D.N. 2E, în afara localității Sasca, un bărbat de 26 de ani din comuna Mălini a efectuat virajul la stânga pe un drum comunal fără să se asigure corespunzător, moment în care a acroșat cu partea laterală stânga față a autoutilitarei autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din judeţul Iaşi, care se afla în depășire regulamentară pe aceeași direcție de mers.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 26 de ani și a pasagerei dreapta față din autoturism, o femeie de 42 de ani din comuna Cornu Luncii, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.05.2020, în jurul orei 00:00, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN17 în municipiul Vatra Dornei , autoturismul condus de un bărbat de 31 ani din comuna Dorna Candrenilor.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 11.05.2020, în jurul orelor 01.35, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate , autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani din judeţul Botoşani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţiştii rutieri sosiți la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 11.05.2020, ora 08.24, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Mărăşti din localitate, autoturismul condus de un localnic de 66 ani.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, autoturismul deţine plăcuţe de înmatriculare emise de către autorităţile germane cu drept de circulaţie pe teritoriul altui stat până la data de 28.03.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche