Buletin de presă, 18 mai 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 17.05.2020, în jurul orei 07.41, în timp ce conducea autoutilitara ce tracta o semiremorcă pe D.N. 17 în afara comunei Poiana Stampei, după o curbă ușoară la stânga, un bărbat de 47 ani din județul Alba a pierdut controlul asupra direcție de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, după care s-a răsturnat la o diferență de nivel de 60 m.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, al cărui drept de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor era suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.05.2020, ora 15.35, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 15 C, în afara localității Fântâna Mare, la intersecția cu D.N 2 – E 85, un bărbat de 19 ani din comuna Fîntînele nu a respectat semnificația indicatorului ,,Accesul interzis”, a circulat pe sensul opus de mers și a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere ansamblului de vehicule format din autoutilitară care tracta o semiremorcă condus de un bărbat de 34 ani din orașul Frasin, intrând în coliziune cu aceasta.
După impact autoturismul fost proiectat în alt autoturism condus de un bărbat de 46 ani din comuna Fântâna Mare.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 19 ani, a unui tânăr de 18 ani şi rănirea gravă a unei femei de 17 ani şi a unui minor de 6 ani, toţi pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 19 ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.05.2020, orele 15.10, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe D.C. Măneuți în comuna Frătăuții Vechi autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 17 de ani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat în România, numărul de înmatriculare provizoriu fiind atribuit unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.05.2020, ora 16.30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe raza localităţii Dumbrăveni autoutilitara condusă de un localnic de 42 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.05.2020, ora 20.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pentru control, pe raza localităţii, autoturismul condus de un localnic de 47 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/litru alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.05.2020, ora 21.35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea a orpit pentru control pe raza localităţii Siminicea autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul de 52 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 18.05.2020, ora 00.12, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Șcheia, a oprit pentru control pe strada Universității din comuna Moara autoutilitara condusă de un bărbat de 39 ani din municipiul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.05.2020, ora 20.22, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului s-au sesizat cu privire la faptul că pe raza satului Runcu, comuna Cacica, se află o maşină intrată în şanţul din apropierea părţii carosabile.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat un localnic de 31 de ani care a relatat că autoturismul în cauză îi aparține prezentând pentru control documentele de identitate atât ale autoturismului, cât și cele personale.
Bărbatul de 31 de ani a declarat faptul că, a încredințat autoturismul personal unui prieten, respectiv un localnic de 19 ani, care locuiește în apropierea locului faptei pentru a se deplasa la imobilul acestuia fără ca acesta să fie prezent în autoturism, însă într-un moment de neatenție a intrat în șanțul din apropierea locuinței provocându-i avarii ușoare.
La scurt timp la fața locului și-a făcut apariția şi tânărul de 19 ani, care a relatat faptul că nu el a fost la volanul autoturismului sus menționat, ci bărbatul de 31 de ani.
Întrucât ambele persoane emanau halenă alcoolică și nu s-a putut stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier, au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 31 de ani, respectiv 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 19 ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi ,,încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.

La 18.05.2020, ora 01:00,o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Putna, în comuna Putna autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 25 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Mai nouă Mai veche