Festivalul luminii în fiecare casă, organizat de cercetașii suceveni



Cercetaşii suceveni organizează și în acest an Festivalul Luminii, un eveniment așteptat de tot mai mulți oameni. Așa cum ne-au obișnuit, cercetaşii, de la cel mai mic la cel mai mare, vor să împartă tuturor „bucuria lucrurilor mărunte", oferind astfel posibilitatea conectării la simplitate și naturalețe.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 mai, în intervalul orar 19-22, pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, pe pagina Festivalul Luminii 2020 Suceava. Timp de 3 ore vom face tot posibilul să devenim o comunitate vie, însuflețită de dorința de frumos.

De la ora 19:00 vom începe cu un mic atelier de confecționare a gulguțelor, cutiuțe realizate din hârtie reciclată și care vor fi utilizate la momentul aprinderii luminilor. Ne vom distra împreună cu mici provocări, jocuri, cântece, mesaje, rețete pentru deserturi; aceste momente vor fi intercalate, așa că participanții vor putea împărtăși fotografii și impresii pe paginile festivalului. Astfel fiecare dintre noi va avea șansa de a redeveni copil și de a descoperi că nu ne trebuie mult pentru a fi fericiți.

Aprinderea gulguțelor va avea loc la 21.30 și se dorește foarte mult sincronizarea momentului.

Oamenii vor avea nevoie de lumânări tip pastilă, iar cei care vor amplasa lumânările în curtea lor vor folosi puțin nisip sau pământ pentru stabilitatea gulguțelor. Totul se va petrece într-o atmosferă de linişte creată de aceste cutiuțe magice, luminate atât de flacăra lumânărilor, cât și de dorințele oamenilor, alături de speranțele tuturor într-o lume mai bună, în respect pentru pace și în recunoștință pentru frumuseţea vieţii.

Cercetașii au un vis mărunt! După acestă perioadă atât de dificilă își doresc mult ca în seara de 30 mai să fie aprinsă o gulguță în fiecare casă din Suceava. Să se simtă în fiecare cartier căldura din inimile noastre prin geamurile iluminate, fiecare la el acasă, dar toți împreună, ca o adevărată comunitate.

Sperăm ca acest Festival să fie pentru fiecare participant un puzzle de momente unice, cu o mare încărcătură emoțională, dar și o Seară a Viselor Împlinite!

Dorina Fărtăiș,
Președinte CL Ținutul Fagilor Suceava
Mai nouă Mai veche