Mai multe biciclete cu proveniență dubioasă, ridicate de polițiști de la tinerii din Pătrăuți


Marți, 12 mai, la ora 20.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct de un tânăr de 32 de ani, din Suceava, cu privire la faptul că în luni, 11 mai, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta lăsată asigurată în casa scării blocului unde locuiește.

În urma cercetărilor s-a stabilit că luni, 11 mai, în intervalul orar 06.00-15.00, persoane necunoscute au forțat sistemul de prindere tip șufă cu cheie și au sustras legată de balustrada scărilor de la etajul VIII al blocului unde locuiește persoana vătămată.

Bicicleta sustrasă este cu ghidon de culoare roșie, suport pentru bidon de apă de culoare neagră, furca față de culoare albastră cu suspensie pe aer. Valoarea bicicletei sustrase se ridică la suma de 3.000 lei.

În urma unor activități investigativ-operative și de cercetare a polițiștilor din cadrul B.I.C. Suceava și Postul de Poliție Pătrăuți, în cursul zilei de 12 mai 2020 au fost identificate mai multe biciclete de proveniență dubioasă la tinerii de etnie rromă din satul Pătrăuți.

Bicicleta ridicată de la Fernand V. corespunde cu caracteristicile bicicletei sustrase de la tânărul de 32 de ani, din Suceava, acesta din urmă recunoscând-o ca fiind a sa cu ocazia audierii.

De asemenea, Fernand V.  a recunoscut că a sustras bicicleta din mun. Suceava. Bicicleta sustrasă a fost predată persoanei vătămate. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

Se va raporta de urmare cu privire la proveniența celorlalte biciclete ridicate, urmând a se extinde cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat” și față de alte persoane.
Mai nouă Mai veche