Ministrul Sănătății cere o evaluare a modului în care au fost raportate decesele la Suceava



Ministrul Sănătății cere o evaluare a modului cum au fost raportate decesele la Suceava. Nelu Tătaru a cerut o analiză completă a situației de acolo, după ce șase pacienți decedați în perioada 5-15 aprilie au fost raportați abia în 1 mai.

Vineri dimineață autoritățile au raportat nouă decese din cauza coronavirsului, dar șase dintre ele fuseseră anterioare și așadar neraportate până acum.

Raportul e solicitat de ministrul Sănătății și în contextul în care Spitalul Județean din Suceava, focar de infecție, a fost plasat sub conducere militară, după ce două conduceri, precum și conducerea DSP, au fost schimbate. Echipa militară a plecat ieri de la Suceava, iar managementul a revenit unui civil: doctorul Anatolii Buzdugan.

„Din ce am spus şi echipei manageriale noi, nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava. Gândiţi-vă că aproape 3.000 din cele 12.000 de cazuri sunt de la Suceava, că 124 de cazuri din cele aproape 690 de decese sunt de la Suceava”, declarase anterior Nelu Tătaru.

462 de cadre medicale au fost infectate șa Suceava, potrivit ultimei raportări oferite de Ministerul Sănătăţii, citată de Mediafax.

Bilanţul total al deceselor provocate de COVID 19 în România a ajuns la 726.

Mai nouă Mai veche