Situația epidemiei de coronavirus în județul Suceava marți, 12 mai 2020

Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava, la data prezentului comunicat se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 258 persoane,
  • în carantină instituționalizată 698 de persoane.
  • 14862 de persoane ieșite din autoizolare
  • 2264 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.


Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 14983 de teste.

Conform situației repartizării cazurilor confirmate COVID 19 până la data de 12.05.2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 663 cazuri COVID 19 în evoluție.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 492 de cadre M.A.I. (din care 386 de polițiști, 102 jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 102 polițiști locali și 26 militari MApN., organizate în 246 de patrule, din care 150 patrule de poliție, 41 patrule mixte (din care 6 patrule mixte polițist – jandarm, 4 patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 31 de patrule mixte polițist – polițist local), 20 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

In ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 82 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 501 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Au fost constatate și aplicate 17 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7780 lei. Totodată au fost constatate 8 infracțiuni în context, fiind înregistrate 2 dosare penale în care au fost cercetate 4 persoane.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 26 fapte de natură contravențională (26 alte contravenții în context).

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 15990 lei (15990 alte contravenții în context). Totodată au fost constatate 3 infracțiuni.

Aducem la cunoștința cetățenilor că, prin Ordonanța Militară nr. 11/ 2020 privind unele măsuri de prevenire a răspândirii COVID- 19 s-a prelungit măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

În ceea ce privește personalul navigant român, maritim și fluvial, care se repatriază prin orice mijloc de transport, acesta este exceptat de la măsura de izolare la domiciliu, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, referitoare la condiția asigurării de către angajatori a "certificatul pentru lucrătorii din transportul internațional" stabilit de către Comisia Europeană în anexa nr. 3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Libere (Green Lanes) în cadrul Liniilor directoare referitoare la măsurile de management al frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea disponibilității bunurilor și serviciilor esențiale - C(2020) 1897 din 23.03.2020, și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri. De asemenea, conform aceluiași articol, la efectuarea schimbului de echipaj la bordul navelor maritime, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, aflate în porturile românești, personalul navigant trebuie să fie în prealabil testat pentru COVID-19, indiferent de zona din care acesta provine, de personalul direcției de sănătate publică ce își desfășoară activitatea în portul respectiv.
Mai nouă Mai veche