Situația epidemiologică vineri, 8 mai, în județul Suceava

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat vineri, 8 mai, un număr total de 3.165 de persoane infectate cu noul coronavirus în județul Suceava, în creștere cu 54 față de joi, 7 mai, când erau raportate 3.111 cazuri.

Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava, la data prezentului comunicat se prezintă astfel:
  • în autoizolare la domiciliu 794 de persoane
  • în carantină instituționalizată 647 de persoane.
  • 14.115 persoane ieșite din autoizolare
  • 2.120 persoane ieșite din carantină

În județul Suceava, la data prezentului comunicat, din evidențele Direcției de Sănătate Publică Suceava erau efectuate 14058 teste.

Au fost externate din spital 1510 de persoane și au fost declarate vindecate 1419 de persoane.Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 489 de cadre M.A.I. (din care 386 de polițiști, 99 de jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 93 polițiști locali și 21 militari MApN.

In ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 80 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 520 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 9 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22610 lei.

În perioada de referință a fost depistată 1 persoană care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care a fost constatată și aplicată tot atâtea 1 sancțiune contravențională.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 10 fapte de natură contravențională (1 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 9 alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3770 lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.