Un bărbat a fost prins băut la volanul unei mașini, la Vulturești. Polițiștii i-au făcut dosar penal și l-au amenendat cu două mii de lei pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere


La 03.05.2020, ora 20.51, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 C pe raza Comunei Vultureşti, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Deoarece nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere pentru a-și justifica prezența la acea oră şi în acel loc, bărbatul de 44 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.
Mai nouă Mai veche