Un tânăr prins băut la volan a făcut scandal în fața Primăriei Horodniceni. Polițiștii l-au încătușat și i-au făcut dosar penal. Avea 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat


Luni, 25 mai 2020, la ora 09.12, un bărbat din comuna Horodniceni a sesizat prin 112 despre faptul că șofer unui autoturism Volkswagen este în stare de ebrietate pe raza comunei Horodniceni.

A fost identificat autoturismul marca VW care se afla în parcarea din zona Primăriei comunei Horodniceni, iar în interiorul acesteia, pe scaunul șoferului se afla Cristian G., de 38 ani, din satul Mihăiești, comuna Horodniceni, care a declarat faptul că s-a deplasat cu autoturismul sus-menționat de la domiciliu.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat, devenind agresiv verbal, motiv pentru care s-a procedat la scoaterea din autoturism, imobilizarea și încătușarea acestuia.

În momentul în care a fost urcat în autospeciala de poliție, Gafton Cristian a acceptat sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche