Buletin de presă, 1 iunie 2020 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La 31.05.2020, ora 00:40, o patrulă de poliție din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Grămești autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 31.05.2020, în jurul orelor 16.44, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Frătăuții Noi autoturismul condus de un localnic de 16 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea s-a constatat faptul că, autoturismul avea I.T.P. expirat din data de 12.01.2015, iar polița RCA era de asemenea expirată, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 31.05.2019, ora 17.47, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Parcului, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani din comuna Bosanci.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche