Buletin de presă, 4 iunie 2020 - IPJ Suceava


Sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei aplicate de polițiști

La 03.06.2020, între orele 09.00 – 12.00, în baza planului cadru de acțiune aprobat la nivelul IPJ Suceava privind combaterea activităților comerciale ilicite cu produse petroliere, lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu lucrători din cadrul ISU Suceava, au acționat pe raza județului Suceava, ocazie cu care au fost verificate 7 persoane fizice și 15 societăți comerciale.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 40.924 lei.

Exemple:
Astfel, la 27.05.2020, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din zona de munte a judeţului Suceava s-a constatat că agentul economic a încălcat prevederile Legii nr. 171/2010, motiv pentru care au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei şi s-a aplicat măsura complementară a confiscării cantităţii de 140,88 mc. material lemnos în valoare de 24.231,36 lei
La data de 03.06.2020, ca urmare a verificărilor efectuate la două societăţi comerciale din zona de munte a judeţului Suceava, s-a constatat că agenţii economici au încălcat prevederile Legii nr. 171/2010, motiv pentru care au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 lei şi s-a aplicat măsura complementară a confiscării cantităţii de 76,98 mc. material lemnos ( buştean) în valoare de 16.155,16 lei.


Acțiune a polițiștilor rutieri pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor

În baza planului propriu de acțiune în data de 02.06.2020 lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.715 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 5 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.06.2020, în jurul orelor 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2E, în afara localităţii Capu Codrului, un tânăr de 19 ani din comuna Valea Moldovei s-a angajat în depășirea ansamblului de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă care circula regulamentar pe aceeași direcție de mers şi a surprins două autoturisme care circulau regulamentar din sens opus, dar unul dintre acestea, condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Păltinoasa a pătruns pe acostament, a agățat marginea părții carosabile, fiind rotit pe sensul de mers al autoutilitarei și a intrat în impact cu aceasta.
După impact, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile, având în vedere direcția sa de deplasare, iar autoutilitara a fost proiectată în afara părții carosabile, având în vedere direcția sa de deplasare.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 29 de ani şi a unui bărbat de 38 de ani din comuna Păltinoasa, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicați au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 03.06.2020, orele 15.50, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe D.C. Șoarecu din localitate autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Suceviţa, care transporta conform avizului de însoţire 12,36 m.c. material lemnos, lemn pentru cherestea de esenţă fag.
Existând suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 48 de ani transporta 4,21 m.c. în plus faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1271,42 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Dosare penale la regimul rutier

La 06.06.2020, orele 08.55, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 41 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 41 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 03.06.2020, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Dorna Candrenilor autoturismul ce tracta o remorcă condus de un bărbat de 21 ani din judeţul Botoşani, care a fost surprins de aparatul radar al poliţiei în timp ce circula cu viteza de 76 km/h în localitate, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere necesar pentru a conduce ansamblul de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche