CNA a stabilit că Antena 1 nu a încălcat legislația audiovizuală în cazul imaginilor din Capitală folosite pentru ilustrarea parțială a unei transmisiuni live din Suceava



Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, în ședința de marți, edițiea Observatorului Antena 1 din 12 mai, atunci când o transmisiune live din Suceava a fost ilustrată parțial cu imagini din București în care se vedea inclusiv o gură de metrou.

CNA a constatat că Antena 1 nu a încălcat legislația audiovizuală, fiind vorba doar despre o eroare de grafică. CNA a stabilit că în acest caz nu poate fi vorba despre fake-news sau dezinformare.

Mai multe reclamații au fost transmise către CNA după ce lideri PNL Suceava au încercat să distragă atenția de la gafele și minciunile lui Gheorghe Flutur. PNL Suceava a utilizat o rețea de peste 50 de conturi false de Facebook care au distribuit de sute de ori diverse acuzații la adresa postului de televiziune.

Liberalii au încercat să genereze un mic scandal care să mute atenția de la faptul că municipiul Suceava și localitățile limitrofe au fost carantinate din cauza greșelilor președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și ale managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.

Liderii PNL Suceava au instigat populația împotriva mass-media după ce presa a publicat anchete privind modul în care Gheorghe Flutur s-a tratat înaintea medicilor, la miezul nopții, și a avut parte de tratament preferențial, fiind internat într-o rezervă de lux la Chirurgie, nu impreuna cu ceilalți pacienți la Boli Infectioase.
Mai nouă Mai veche