Focar de coronavirus la Sucevița, la Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Luca”. 35 de pacienți și șapte cadre medicale au fost testați pozitiv

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Luca Sucevița


Marți, 16 iunie 2020, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței a fost cel referitor la instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Luca” din Sucevița, în contextul în care au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare.

Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Având in vedere evaluarea de risc expusa de catre DSP, punctele de vedere exprimate de catre directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatiii de Urgență Suceava nr.20 din data de 16.06.2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-traj la fața locului la Centrul de Ingrijiri Paliative “Sf.Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

În ceea ce privește cei 5 pacienți negativi, au fost izolați în doua camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Ulterior, directorul executiv al D.S.P. Suceava, Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul DSP.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.