FOTO Doi algerieni care au trecut ilegal granița Ucraina-România au fost prinși de polițiștii de frontieră



Polițiștii de frontieră au depistat și reținut doi tineri din Algeria, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele două persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 8 iunie 2020, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-au intensificat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat doi cetățeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria, în vârstă de 30, respectiv 28 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați, marți, 9 iunie, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.



Mai nouă Mai veche