FOTO Patru migranți libieni au fost opriți pe un câmp din Vicovu de Sus după ce au trecut ilegal granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat și reținut patru cetățeni din Libia care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Persoanele au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Sâmbătă, 13 iunie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră au depistat la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus, jud Suceava, patru cetățeni străini, care se deplasau spre interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru bărbați sunt cetățeni din Libia, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Migranți libieni Vicovu de Sus

Migranți libieni Vicovu de Sus

Mai nouă Mai veche